Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure Exam, HAAD, DOH, PSC, UPSC, ESI Nursing Exams, MSc. Nursing, PhD(N) Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 
Fundamentals of Nursing Quiz - 4
This page was last updated on July 20, 2011

1. What is the maximum duration of time the nurse allows an IV bag of solution to infuse in to a patient?

A. 6 hours

B. 12 hours

C. 18 hours

D. 24 hours

Answer Key

2. What is the priority nursing intervention for a patient during the immediate post-operative period?

A. Observing for hemorrhage

B. Maintaining a patent airway

C. Recording the intake and output

D. Checking the vital signs every 15 minutes

3. Which of the following is an expected reaction from a client who has just been told by the physician that his tumor is malignant and has metastasis in to several organs?

A. Crying uncontrollably

B. Criticizing medical care

C. Refusing to visit visitors

D. Asking for additional medical consultations

Answer Key

4. Which of the following clinical findings is expected in a patient who has undergone gastric lavage and prolonged vomiting?

A. Decreased serum pH

B. Increased serum bicarbonate level

C. Increased serum oxygen level

D. Decreased serum osmotic level

Answer Key

5. Which of the following is NOT considered as Metaparadigm of Nursing?

A. Person

B. Environment

C. Health

D. Diagnosis

E. Nursing

Answer Key

6. Which of the following is known to have a role in wound healing?

A. Vitamin A

B. Vitamin K

C. Vitamin C

D. Vitamin B complex

Answer Key

7. Due to release of adrenocortical steroids by stress in patients who have undergone extensive prolonged surgery are likely to develop depletion of

A. Sodium

B. Potassium

C. Calcium

D. Chloride

Answer Key

8. A patient with albuminuria develops edema because of

A. Fall in tissue hydrostatic pressure

B. Rice in plasma hydrostatic pressure

C. Fall in plasma colloid oncotic pressure

D. Rise in tissue colloid osmotic pressure

Answer Key

9. While a patient with ascites is recieveing albumin, the planned therpeutic effect will be greater if the nurse regulates the infusion to flow

A. Slowly and restricts fluid intake

B. Rapidly and withholds fluid intake

C. Rapidly and encourages fluid intake

D. Slowly and encourages liberal fluid intake

Answer Key

10. Which of the following is considered as the most important aspect of hand washing?

A. Soap

B. Water

C. Friction

D. Time

Answer Key

References

  1. Nettina, Sandra M.; Mills, Elizabeth Jacqueline. Lippincott Manual of Nursing Practice, 8th Edition, 2006. Lippincott Williams & Wilkins.

Answer Key
1. D 2. B 3. D 4. B 5. D
6. C 7. B 8. C 9. A 10. C
         
Quiz Corner Home
 
 
 
 
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current