Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure Exam, HAAD, DOH, PSC, UPSC, ESI Nursing Exams, MSc. Nursing, PhD(N) Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor
 
 
 
 
Neurological Nursing Quiz - 1
This page was last updated on July 21, 2011
1. What instruction is most appropriate in patient with trigeminal neuralgia to prevent triggering the pain?

A. Drink iced foods

B. Avoid oral hygiene

C. Apply warm compressess

D. Chew on the unaffected side

Answer Key

2. Broca's (motor) aphasia refers to:

A. Inability to understand spoken language

B. Fluent, nonsensical speech

C. Fluent, nonsensical speech

D. Inability to express self

Answer Key

3. A technique used to assess language dominance and memory function before ablative surgery for epilepsy:

A. Magnetoencephalogram

B. Intracarotid Amobarbital Procedure (Wada Test)

C. Visual evoked potential

D. Somatosensory evoked potential

Answer Key

4. A pharmacologic challenge study that assists in the diagnosis of myasthenia gravis: Copyright@ www.nursingplanet.com/Quiz

A. Multisleep Latency Test

B. Polysomnography

C. Tensilon Test

D. Nerve Conduction Studies

Answer Key

5. Glasgow Coma Scale (GCS) is a measure of :

A. Level of consciousness (LOC)

B. Memory

C. Intra cranial pressure (ICP)

D. Fluid volume

Answer Key

6. Therapeutic intervention for increased intra cranial pressure (ICP) include all the following, except:

A. Administer mannitol, an osmotic diuretic

B. Administer hypertonic saline

C. Administer corticosteroids

D. Hyperventilation Copyright@ www.nursingplanet.com/Quiz

Answer Key

7. A method used in grading of aneurysms:

A. Hunt-Hess Scale

B. Glasgow Coma Scale (GCS)

C. Spetzler-Martin Grading System

D. None of the above

Answer Key

8. Fever, headache, and nuchal rigidity are classic symptoms seen in:

A. Parkinson's disease

B. Alzheimer's disease

C. Brain abscess

D. Meningitis

Answer Key

9. A condition characterized by the occurrence of small patches of demyelination of the white matter of the optic nerve, brain, and spinal cord:

A. Amyotrophic lateral sclerosis (ALS)

B. Multiple sclerosis

C. Lou Gehrig disease

D. Parkinson's disease

E. Alzheimer's disease

Answer Key

10. Acalculia refers to:

A. Inability to do mathematical calculations

B. Inability to recognize sensory input

C. Visual aphasia

D. Inequality in size of the pupils

Answer Key

Answer Key Copyright@ www.nursingplanet.com/Quiz

1. D 2. D 3. B 4. C 5. A
6. D 7. A 8. D 9. B 10. A
         

References Copyright@ www.nursingplanet.com/Quiz

  1. Smeltzer SC, & Bare BG. (2004). Brunner and Suddarth's Textbook of Medical-Surgical Nursing. 10th edition. (Edrs). Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins.
  2. Questions from entrance examinations relevant to nursing conducted in India. (NIMHANS/AIIMS/Manipal/Kerala/All India etc..)
Back to Quiz Corner
   
   
 
 
 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from AIPPG

Copyright 2011@Current