Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
h

Nursing Education Quiz - 1

This page was last updated on October 18, 2011

1. When considering philosophy of education, John Dewey was a proponent of

A. Existentialism

B. Pragmatism

C. Idealism

D. Realism

Answer Key

2. Who advocated removing children from their mothers' care and raising them as wards of the state, with great care being taken to differentiate children suitable to the various castes, the highest receiving the most education, so that they could act as guardians of the city and care for the less able?

A. Plato

B. Aristotle

C. Immanuel Kant

D. Jean Piaget

Answer Key

3. Cognitive domain in Bloom’s Taxonomy includes all the following, except

A. Evaluation

B. Synthesis

C. Analysis

D. Criticism

E. Application

F. Comprehension

G. Knowledge

Answer Key

4. A type of educational assessment which is generally carried out throughout a course or project is

A. Summative assessment 

B. Formative assessment

C. Criterion-referenced assessment

D. Ipsative  assessment

Answer Key

5. Which of the following is an example of Criterion-referenced assessment ?

A. Driving test

B.  Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC)

C. SAT

D. Graduate Record Examination (GRE)

Answer Key

6. Who stated “education is not a preparation for life; education is life itself” ?

A. Mahatma Gandhi

B. Bertrand Russell

C. Helen Keller

D. John Dewey

Answer Key

7. Trained Nurses Association of Indian (TNAI) was formed in the year

A. 1920

B. 1947

C. 1908

D. 1888

Answer Key

8. In India, first MSc Nursing programme was started in RAK college in the year

A. 1959 

B. 1947

C. 1946

D. 1968

Answer Key

9. Characteristics of Problem Based Learning include all, EXCEPT:

A. Learning is driven by challenging, open-ended, ill-defined and ill-structured problems.

B. Students generally work in collaborative groups.

C. The teacher is the authority

D. Teachers take on the role as "facilitators" of learning

Answer Key

10. In India, the first four year basic Bachelor Degree nursing program was established in

A. 1910

B. 1940

C. 1946 

D. 1880

Answer Key

ANSWER KEY
1. B
2. A
3. D
4. B
5. A
6. D
7. C
8. A
9. C
10. C
 
 

Advertisement by Google

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current