Header image  
NCLEX-RN, CGFNS, Canadian Licensure, HAAD, DOH,MOH, PSC, UPSC, ESI Exams, MSc.Nursing, PhD, Entrance Questions
   
line decor
Research l Reviews l Theories l Mental Health l Quiz
 
line decor

 
 
 
h
 
Nursing Theory Quiz - 2
This page was last updated on December 11, 2011
Click to see more.. 7

1. Which is NOT a concept related to Faye Abdellah's theory?

A. Susternal Care Needs

B. The twenty-one Nursing Problems

C. Restorative Care Needs

D. Therapeutic Self-care Demands

Answer Key

2. Statements that explain the relationship between the concepts in a theory:

A. Propositions

B. Assumptions

C. Predictions

D. Process

Answer Key

3. “Social inclusion, intimacy and the formation and attachment of a strong social bond” are explained in which subsystem of Jhonson's model -

A. Dependency subsystem

B. Attachment or affiliative subsystem

C. Achievement subsystem

D. Aggressive subsystem

Answer Key

4. The major concepts of Health Belief Model includes all, EXCEPT;

A. Perceived Susceptibility

B. Perceived severity

C. Perceived benefits

D. Perceived interaction

Answer Key

5. The sequential phases of interpersonal relationship in Peplau's theory includes all, EXCEPT:

A. Orientation 

B. Identification 

C. Restoration

D. Exploitation 

Answer Key

6. The principles of concervation of energy, structural integrity, personal integrity and social integrity were explained by:

A. Lydia Hall

B. Myra Estrine Levine

C. Betty Neuman

D. Hildegard Peplau

Answer Key

7. Who explained about "Care, Cure and Core as three independent but interconnected circles of the nursing model"?

A. Patricia Benner

B. Rosemary Rizzo Parse

C. Lydia Hall

D. Jean Watson

Answer Key

8. Meaning, Rhythmicity, Cotranscendence are the three major concepts of:

A. Transcultural Nursing Theory

B. Unitary Human Being Theory

C. Self-care Deficit Theory

D. Human Becoming Theory

Answer Key

9. " Caring consists of carative factors that result in the satisfaction of certain human needs". This explanation was stated by:

A. Sister Calista Roy,

B. Jean Watson

C. Dorothea Orem

D. Florence Nightingale

Answer Key

10. The term which refers the "irreducible, pan dimensional energy field identified by pattern and integral with the human field" is:

A. Unitary Human Being

B. Environment

C. Health

D. Nursing

Answer Key

ANSWER KEY
1. D
2. A
3. B
4. D
5. C
6. B
7. C
8. D
9. B
10. B

References

  1. Alligood M R, Tomey A M. Nursing Theory: Utilization &Application .3rd ed. Missouri: Elsevier Mosby Publications; 2002.

  2. Tomey AM, Alligood. MR. Nursing theorists and their work. (5th ed.). Mosby, Philadelphia, 2002

  3.  George JB .Nursing Theories: The Base for Professional Nursing Practice .5th ed. New Jersey :Prentice Hall;2002.

 
 
 

Advertisement by Google

 

 
           
 

About Us l Privacy Policy l Ad Policy l Disclaimer

Hosted with support from - AIPPG

Copyright 2011@Current